miercuri, 6 mai 2009

Cateva din repetitiile tarilor participante

Repetiţiile pentru show-urile pregătite de ţările participante la Eurovision sunt în toi.
Redactorii stiumuzica.ro au fost curioşi să vadă ce ne-au pregătit concurenţii din toate ţările participante la Eurovision. Pentru aceasta vă prezentăm atmosfera de la repetiţiile ce au avut loc pe Olympiyski Arena din Moscova, pentru a vă face o idee despre ce ne aşteaptă la Eurovision.
Noa şi Mira, reprezentantele Israelului, au fost cele care au spart gheaţa şi au intrat primele pe scena de la Olympiyski Arena, din Moscova.
Îmbrăcate în negru, cele două au fost însoţite de trei instrumentişti şi au interpretat "There Must Be Another Way". Spre sfârşitul piesei, muzicienii, Noa şi Mira se ţin de mâini, alcătuind un cerc, iar pe tot parcursul interpretării piesei pe fundal se perindă imagini ale unor picături de apă şi chiar a unui trandafir albastru. Scena îşi revine la viaţă la final, când fundalul este invadat de culori vii.


Bulgaria aduce focul pe scena de la Eurovision. Acrobaţi, foc şi metal, acestea sunt elementele ce nu au lipsit din scenografia pusă la cale de bulgari. Krassimir Avramov a interpretat "Illusion" şi ne promite atmosferă "încinsă" la Eurovision.



Yohanna, reprezentanta Islandei, a interpretat piesa de dragoste "Is It True" într-un decor feeric, din care nu au lipsit o Luna plină, nori albaştri, delfini, porumbei şi o ambarcaţiune albă. La finalul interpretării piesei, pe ecrane se vedea un frumos răsărit de soare.


După o poveste de dragoste, FYR Macedonia aduce acorduri de heavy metal pe scena de la Eurovision. Martin şi Stefan Filipovski, cei care formează trupa Next Time, interpretează piesa "Nešto Što Ke Ostane", într-o scenografie deloc complicată, ce a presupus jocuri de lumini şi elemente metalice.



Waldo People din Finlanda ne sfătuiesc să "Lose Control". Foc, o roată metalică montată pe scenă şi imaginea unui tren, pe fundal, sunt elementele grafice şi scenografice ce vor face parte din show-ul pregătit de finlandezi.



Portugalia aduce la Eurovision primăvara, flori, nori şi un curcubeu ce doresc redarea unei atmosfere optimiste, odată cu interpretarea piesei "Todas As Ruas De Amor" de către membrii trupei Flor de Lis.



Malta revine la Eurovision cu Chiara, prezentă pentru a treia oară în concurs. Pe fundal putem observa scene subacvatice, Chiara este singură pe scenă, iar întreg aranjamentul poate fi caracterizat ca fiind simplist.



Culoarea roşie este dominantă pentru show-ul celor din Bosnia&Herţegovina. Trei toboşari s-au alăturat membrilor trupei Regina şi au fost aplaudaţi la finalul interpretării piesei "Bistra Voda", de către toţi cei prezenţi la repetiţie.



Igor Cukrov şi Andrea Šušnjara, din Croaţia, au cântat "Lijepa tena" în spatele unui ecran pe care se puteau vedea numeroase flori albastre şi chiar au folosit în show-ul lor un ventilator. Per total, o atmosferă romantică.


Irlanda este reprezentată de duo-ul Sinéad Mulvey & Black Daisy , ce va interpreta piesa "Et Cetera" pe scena de la Eurovision. Lumini puternice, efecte stroboscopice şi un ventilator, sunt elementele ce fac parte din show.




Letonia l-a trimis în competiţia Eurovision pe Intars Busulis cu piesa "Probka". Melodia vorbeşte despre chinul de a petrece ore întregi în trafic. Pe ecrane sunt proiectate mai multe indicatoare, cu nume de oraşe din Europa.




Alexander Rybak din Norvegia va interpreta piesa "Fairytale", acompaniindu-se de o vioară. Pe fundal, se observă case tradiţionale norvegiene în timpul nopţii, un cer înstelat şi o Lună somnoroasă, dar şi un joc de artificii.



Doi balerini au însoţit-o pe scenă pe reprezentanta Poloniei, Lidia Kopania, care a interpretat piesa "I Don't Wanna Leave". Nori de ploaie care se transformă în petale de trandafiri sunt elementele ce vin în completarea baladei.



Sursa: http://www.stiumuzica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu